Floristens tips og tricks


Skal du have et godt råd med på vejen?

Pasning af buket


Har du fået en buket blomster?

For det første er det ekstremt vigtigt at du husker at nyde den. Levetiden på blomster der er afklippet fra naturen/gartneren og taget med ind i varmen, har en kortere levetid end hvis de fik lov til at blive på planten. Heldigvis er der mange gode tips og tricks at hente. Er du i tvivl om noget så endelig spørg os.

Vi vedlægger holdbarhedsmiddel ved vores buketter, hvis vi vurderer at de vil have godt af det. Tulipaner må ikke få holdbarhedsmiddel, da de så får for meget næring. Holdbarhedsmidlet er en blanding mellem blomsternæring og syre der mindsker pH-værdien og derved nedbryder bakterierne der opstår i vandet.


Når du modtager buketten, sørger vi får at dens stilke er skåret på skrå. Når du skifter vandet på din buket, kan du selv snitte bukettens stilke, så kan blomsterne nemmere optage vandet igen. Når du har gjort dette så hæld frisk vand i din rengjorte vase.


Når du placerer din buket, så overvej hvor du placerer den. Undgå at stille din buket nær varmekilder, som solen, radiatoren eller varme lamper. Høje temperaturer over længere tid reducerer levetiden.


Undgå frisk frugt i nærheden, det er nogle frugter der udskiller ethylen. Ethylen stimulerer modning, også hos blomster.

Hello world


  • En buket med blandet blomstertyper skal have lunkent vand
  • En buket med løgvækster fx tulipaner skal have koldt vand                         (Fordelen er at de ikke springer så hurtigt ud og ikke vokser sig lange)
  • En buket kun med træagtige stilke fx roser og hortensia skal have det varmeste vand muligt fra hanen  (Fordelen ved dette er at varmt vand trækker luften ud fra blomsternes stilke, dette gør at vandet transporteres hurtigere op til blomsterhovedet). I gamle dage kogte man faktisk stilkene i nogle sekunder, så du kan tage det helt rolig, det skal nok gå så fint med almindeligt varmt vand.
Hello world

Pasning af planter


Har du fået en plante med hjem?


Planteriget er en stor verden. Ikke to planter er helt ens, hvilket jo går godt i spænd med os mennesker. Derfor er det vigtigt at man får fat på nogle der passer til en selv. Om så det er farven, strørrelsen eller pasningen så hjælper vi dig til det rette match.

Så længe du følger disse fire råd, så burde det gå fint.

Placering:

Hvor du sætter din plante, har en stor betydning, da alle planter har brug for lys i et eller andet omfang. Nogle planter er der vejledningsskilte med,  men er dette ikke tilfældet så kig på bladenes tykkelse. Desto tykkere blade desto mere lys kan de tåle.

Der vil selvfølgelig være undtagelser, så tøv endelig ikke med at spørge os.


Vanding:

Lige så forskellige som planter er, lige så forskelligt skal de have vand. Planternes oprindelige leveområder har meget at sige i forhold til vanding.

Er det en regnskovsplante fx Monstera typerne, så kan de godt lide at være i et fugtigt miljø.

Bladene må gerne forstøves eller bruses over i badet.

Plamter som fx sukkulenter og kaktus behøver ikke at blive vandet ofte, da de er meget vandholdige i sig selv.


Gødning:

Ønsker du at have din plante stående i mange år?

Så kan det være en fordel at give gødning.

Det er meget vigtigt at man kun gøder i plantens vækstperiode (omkring marts -oktober).


Plads og varme:

Vil du gerne ompotte din plante? Vi råder til at man kun ompotter i plantens vækstperiode, for at undgå at planten bliver stresset i dens hvileperiode.

Størstedelen af stueplanter kommer fra varmere klima, hvilket er idealt til vores lune stuer.

Pas på når du stiller din plante tæt ved radiatoren eller i vindueskarme, da der er ekstra varmt, det tørrer hurtigere planterne ud

samt risikoen for brændte blade er højere.

unsplash